Kayyumlar ve Tokenizasyon: Finansal Geleceğe Sarılan Bir Paradoks mu?

4 Şubat 2025 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan ve kamu yararı dernekleri, vakıflar, kooperatifler ve birçok diğer yapıya devlet denetiminin arttırılmasını öngören yasa değişikliği, klasik ekonomi ile yeni nesil finans modellerinin kesişme noktasında farklı tartışmalara neden oldu. Bu değişiklikler tokenizasyon perspektifinden ele alındığında, sistemin dijitalleşme adımı mı yoksa finansal merkeziyetin daha da derinleşmesi mi olduğu sorusu öne çıkıyor.

metaturk's Recent Blog Posts

Günümüz finans piyasalarında büyük ölçekli şirketlerin ve bankaların aldığı pozisyonlar, hem yatırımcılar hem de düzenleyici kurumlar açısından büyük önem taşıyor. Koç Holding’in artan finansal…
21 hours ago
Son günlerde AK Parti (AKP) ile TÜSİAD arasındaki çekişme, klasik sermaye-devlet ilişkilerinin ötesinde, daha derin bir dönüşümün habercisi olabilir. Bu çatışma, sanayi devrimi sonrası ortaya çıkan…
1 day ago
Web3 teknolojileri, dijital varlıkların yönetimi ve sahipliğine olan yaklaşımımızı köklü bir şekilde değiştirmiştir. Bu dönüşüm, tokenizasyon ve Metaverse kavramlarıyla birleşerek yeni bir dijital…
5 days ago
Dijitalleşme, küresel ekonominin temel yapı taşlarından biri haline gelirken, blokzincir teknolojisi ve tokenizasyon kavramları da finansal sistemleri ve ticaret modellerini kökten değiştiriyor.…
6 days ago
Sınırsız dolar arzının, altına endeksli geleneksel finansal normlarla olan ilişkisini yeniden şekillendirdiği günümüz ekonomik ortamı, finansal sistemin geleceğini tartışmayı kaçınılmaz kılıyor.…
1 week ago